Híreink

Interjú Orosz György humoristával

Interjú Orosz György humoristával | OroszGyuri.hu
2017. 11. 28.

Orosz György neve biztosan ismert számotokra, de a humoristával nem csak televíziós csatornákon keresztül találkozhattok, hiszen arca a reklámokban is feltűnt, hangja pedig rádióműsorban is visszaköszön. A KOmédia Stúdió Humortársulat művészeti vezetője, aki pályafutását Debrecenben, kereskedőként kezdte. Elmesélte, hogyan lett belőle először rádiós műsorvezető, majd humorista. Interjúnk kapcsán olyan témák is előkerültek, mint az emberi kapcsolatok, a generációs különbségek, a szeretet. Megtudhatjátok, hogy a humorista munkájában ezek a témák miképp jelennek meg. Reméljük cikkünk nektek is szórakoztató, de inspiráló és érdekes is lesz!

Interneten is olvasni arról, hogy debreceni kereskedőként kezdted, majd hová jutottál tovább és tovább, de hogyan is kezdődött az egész pályafutásod? Milyen iskolába jártál és milyen végzettséggel rendelkezel?

Általános iskola után kereskedelmi szakközépiskolába mentem, hogy legyen egy szakmám is. Debrecenben felkapott iskolának számított ahová bekerültem, körülbelül 700-ból 50 embert vettek fel. Utána 4 főiskolára és egyetemre jártam, de ebből csak egyet végeztem el, mert a többi nem igazán tetszett. Jártam a Pécsi Tudomány Egyetem humánpolitikai szakára, majd pénzügy-informatikába is belekezdtem, de végül, amit elvégeztem, az a reklám-marketing szak volt, azt imádtam, szerettem.

Már igazából 18 éves koromban kereskedőként kezdtem, nagynénémnek volt egy papír-írószer boltja, tőle kértem egy kisboltnyi árukészletet bizományba, amit majd kifizetek neki, amikor eladtam. Az akkori tőkehiányos piaci helyzetben a kisvállalkozási forma ment a legjobban, aki ügyesen csinálta. Ehhez kellett egy nagyon jó duma, amivel el kellett adni a dolgokat. Ezen a területen viszont hamar el lehet érni a „falat”, nem lehet nagyon továbblépni, ezt pedig én nem igazán szerettem, nagyon mókuskerék volt az egész.

Forrás: http://pszfonline.hu/interju-orosz-gyorgy-humoristaval/