Híreink

Orosz Gyuri még hisz a Mikulásban

2011. 12. 09.

Megnyitott a Mikulásgyár Budapesten, az Ötvenhatosok terén. Orosz György humorista, a Comedy Central képviseletében Rogán Antallal együtt vágta át a szalagot pénteken délelőtt, a hivatalos megnyitón.

Immár 7. alkalommal segíthetünk a legrászorultabbakon karácsony közeledtével, a Mikulásgyár közreműködésével. Elsősorban élelmiszereket, tisztító szereket és játékokat várnak a szervezők, amelyeket az ország 14 plázájában, így a debreceniben is át lehet adni december 21-ig. A posta ingyen szállítja az ide szánt ajándékokat, amennyiben a csomagon feltüntetjük a Mikulásgyár nevét. 

Pénteken délelőtt, a hivatalos megnyitón Rogán Antal, a Mikulásgyár fővédnöke konzerveket, élelmiszereket és egy Gazdálkodj okosan társasjátékot ajándékozott, és elmondta, milyen fontosak a pénzügyi ismeretek a mindennapi életünkben, a gyermekek tájékozottságának növelésében pedig sokat segíthet a játékos tanulás. Orosz György debreceni humorista egy Magyarország kvíz társasjátékkal érkezett, és felhívta a figyelmet a Mikulásgyár és a humor szakma közötti párhuzamra. A poén végén a nevetést a meglepetés okozza, azaz mosollyal palástoljuk meglepettségünket. A Mikulásgyár is a meglepetés erejével csal nevetést a gyermekek arcára.

Tavaly több mint 160 ezer rászorulónak tudtak segíteni, idén még több adományt szeretnének eljuttatni, a Magyar Vöröskereszt által- mondta el Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője. Az adományozás fontosságára több ismert ember hívta fel a figyelmet a hivatalos megnyitón, Palcsó Tamás énekes egy kabala figurát hozott, Szávay Ágnes teniszező sporteszközökkel érkezett, Wolf Kati énekesnő játékokat szánt a rászoruló gyermekeknek. A hivatalos megnyitón természetesen megjelent az igazi, Lappföldi Mikulás is.