Híreink

Régi álma válhat valóra: erre készül a magyar humorista

Régi álma válhat valóra: erre készül a magyar humorista | OroszGyuri.hu
2018. 06. 12.

Régi vágyát beteljesítve, sci-fi írónak készül Orosz György (40).

A humorista az első lépéseket már megtette, és úgy tűnik, tervében egy igazi legenda is támogatja: Nemere István (73) író ugyanis felajánlotta a segítségét az idegen pályán mozgó humoristának

Mióta érdekli ennyire a sci-fi műfaja?

– Gyerekkoromban már a kötelezők mellé elolvastam az összes fellelhető Stephen King-regényt és minden hasonló szerzőt, akihez csak hozzá lehetett jutni. Írtam is rövidebb történeteket, az otthoni írógépen sokszorosítottam és osztogattam. Valójában mindig is érdekelt az írás művészete, ezért örültem, amikor a Galaktika megkeresett.

Ők tudták, hogy ennyire érdekli ez a téma?

– Szerettek volna az Ünnepi könyvhétre megjelenő számukba egy rövid történetet egy ismert embertől. Igazából egy-két oldalra számítottak, nekem a tizenhatodiknál esett le, hogy le kellene zárni a sztorit. Végül elküldtem, és mivel a szerkesztőkön is átment a novella, megjelent. Ám a legnagyobb dolog, hogy egy kiadó felkért, írjak egy könyvet.

Eleget tesz a megtisztelő felkérésnek?

– Egy forgatókönyvön már dolgozom egy ideje, könyvötletem is van. A könyvhéten odajött hozzám Nemere István, akit régóta ismerek, és elhívott magához egy kis írói műhelymunkára. Szóval most már azt hiszem, belevágok!

Forrás: http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/regi-alma-valhat-valora-erre-keszul-a-magyar-humorista/wseebze